1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastasalade met tomatentapenade en parmaham

Pastasalade met tomatentapenade en parmaham

Pastasalade met tomatentapenade en parmaham product foto
  • Ingredienten:

  • 100 gram zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 1 eetlepel honing
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 bosje basilicum
  • 3 theelepels olijfolie
  • 1 theelepel olijfolie (extra)
  • 300 gram pastaschelpjes
  • 150 gram Parmaham of andere rauwe ham
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • keukenpapier
Bereiden
Pureer de tomaten, honing, knoflook en de helft van de basilicum met 3 eetlepels olijfolie grof met een staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Kook de pasta beetgaar en giet af. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken. Verhit intussen de rest van de olie en bak de ham in een paar minuten aan beide kanten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep de tomatentapenade, overige basilicum en feta door de pasta. Verkruimel de krokante ham erover en serveer direct.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 71 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 595
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie