In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastasalade met tonijn en bonen

Pastasalade met tonijn en bonen

Pastasalade met tonijn en bonen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g fusilli
  • 450 g witte bonen, uit pot of blik
  • 225 g tuinerwtjes of doperwten, uit pot of blik
  • 1 klein potje kappertjes
  • 1 klein potje zongedroogde tomaten (ca. 190 g)
  • 1 blikje tonijn naturel (op water, ca. 400 g)
  • 1 kleine (rode) ui, gesnipperd
  • 6 eetl. yoghurtmayonaise
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • versgemalen peper
  • paprikapoeder
Voorbereiden
Breng circa 2 liter water aan de kook. Strooi de pasta erin en kook deze beetgaar. Roer af en toe om. Stort de pasta in een vergiet en spoel snel af onder stromend koud water.
Bereiden
Laat de bonen, erwtjes en kappertjes in een vergiet uitlekken en spoel ze schoon. Snijd de gedroogde tomaten in smalle reepjes. Laat de tonijn uitlekken en haal het visvlees los. Meng de pasta, bonen, erwtjes, kappertjes, uisnippers en tonijn. Roer een saus van yoghurtmayonaise, citroensap, 2-3 eetlepels olie van de gedroogde tomaten en knoflook uit de pers en breng deze op smaak met zout, peper en paprikapoeder en meng dit door de salade.  

Voedingswaarde

eiwit
41 g
koolhydraten
71 g
vet
14 g
Kcal
570