1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastaschelpjes met bieten, bosui en feta

Pastaschelpjes met bieten, bosui en feta

Pastaschelpjes met bieten, bosui en feta product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 gekookte bieten, geschild en in kleine blokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 300 g pastaschelpjes naar keuze
  • 3 bosuitjes, in dunne ringen
  • 2 eetl. kappertjes
  • 100 g feta, verkruimeld
  • balsamicoazijn
  • handje basilicumblaadjes, gescheurd
Bereiden
Verwarm de olijfolie en laat de bietenblokjes hierin op lage stand opwarmen. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de pastaschelpjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en schep de hete schelpjes samen met de bosui, kappertjes en feta door de bieten-blokjes. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en een paar druppels balsamicoazijn. Schep als laatste de basilicum door de pasta en serveer direct.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 58 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 450
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie