1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastaschelpjes met spinaziepesto en groene asperges

Pastaschelpjes met spinaziepesto en groene asperges

Pastaschelpjes met spinaziepesto en groene asperges product foto
  • Ingredienten:

  • 300 gram pastaschelpjes
  • 400 gram groene asperges of courgette in repen
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 150 milliliter room
  • 3 eetlepels pesto
  • 20 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Kook de pasta beetgaar, giet af en schep terug in de pan. Bestrijk intussen de asperges met olie en gril ze in een hete grillpan kort en op een hoge stand rondom bruin. Giet de room bij de pasta en breng op een hoge stand al roerend aan de kook. Snijd de asperges in gelijke schuine stukken. Schakel de warmtebron uit en schep de pesto door de warme pasta (voeg naar smaak meer pesto toe). Bestrooi met de Parmezaanse kaas en wat peper. Schep op voorverwarmde borden en verdeel de asperges erover.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 14 g
  • koolhydraten
  • 60 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 440
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie