1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastei met roze zalm en doperwtjes

Pastei met roze zalm en doperwtjes

Pastei met roze zalm en doperwtjes product foto
  • Ingredienten:

  • 25 g boter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 3 eetl. bloem
  • 400 ml visbouillon (van tablet), afgekoeld
  • 125 ml (demi) crème fraîche
  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • 400 gr voorgekookte aardappels, in blokjes
  • 2 blikjes (à 213 gr) John West Roze Zalm, uitgelekt, in stukken
  • 3 eetl. fijngehakte peterselie
  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 6 eenpersoons quichevormen, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC . Smelt de boter en fruit hierin het sjalotje. Strooi de bloem erover en bak circa 1 minuut. Voeg de bouillon er al roerend aan toe en roer tot een gladde, gebonden saus. Voeg de crème fraîche toe en vervolgens de doperwten en de aardappelblokjes. Verwijder vel en eventuele graatjes van de zalm en schep de zalm door het doperwt-aardappelmengsel. Breng op smaak met zout en peper en de peterselie. Schep het zalmmengsel in de bakjes. Rol het bladerdeeg uit tot een ronde deeglap die 2-3 cm groter is dan de bakjes. Maak de rand van de bakjes vochtig. Leg het deeg als een deksel op de ovenschaal en druk goed aan. Bestrijk het deeg met ei en maak in het midden een inkeping. Bak de zalmpasteitjes in de voorverwarmde oven 25-30 minuten bruin en krokant.
Variatie
De roze zalm kan worden vervangen door rode zalm.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 37 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 460
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie