Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastei met roze zalm en doperwtjes

Pastei met roze zalm en doperwtjes

Pastei met roze zalm en doperwtjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 25 g boter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 3 eetl. bloem
  • 400 ml visbouillon (van tablet), afgekoeld
  • 125 ml (demi) crème fraîche
  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • 400 gr voorgekookte aardappels, in blokjes
  • 2 blikjes (à 213 gr) John West Roze Zalm, uitgelekt, in stukken
  • 3 eetl. fijngehakte peterselie
  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • 6 eenpersoons quichevormen, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC . Smelt de boter en fruit hierin het sjalotje. Strooi de bloem erover en bak circa 1 minuut. Voeg de bouillon er al roerend aan toe en roer tot een gladde, gebonden saus. Voeg de crème fraîche toe en vervolgens de doperwten en de aardappelblokjes. Verwijder vel en eventuele graatjes van de zalm en schep de zalm door het doperwt-aardappelmengsel. Breng op smaak met zout en peper en de peterselie. Schep het zalmmengsel in de bakjes. Rol het bladerdeeg uit tot een ronde deeglap die 2-3 cm groter is dan de bakjes. Maak de rand van de bakjes vochtig. Leg het deeg als een deksel op de ovenschaal en druk goed aan. Bestrijk het deeg met ei en maak in het midden een inkeping. Bak de zalmpasteitjes in de voorverwarmde oven 25-30 minuten bruin en krokant.
Variatie
De roze zalm kan worden vervangen door rode zalm.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
37 g
vet
25 g
Kcal
460