1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasteitjes met rivierkreeftensalade

Pasteitjes met rivierkreeftensalade

Pasteitjes met rivierkreeftensalade product foto
  • Ingredienten:

  • 4 pasteibakjes
  • 1/2 citroen (sap)
  • 1 theel. citroenrasp
  • 2 eetl. zure room (Melkan)
  • 1 eetl. mayonaise
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g gekookte en gepelde rivierkreeftjes
  • 2 bosuitjes, in repen gesneden
  • 1 handje rucola
Bereiden
Verwarm de pasteibakjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop citroensap en -rasp, room en mayonaise tot een sausje en breng op smaak met zout en peper. Snijd de rivierkreeftjes in de lengte door en vermeng ze met het sausje. Leg de repen bosui in een bakje met ijsblokjes en koud water tot ze omkrullen. Verdeel de rucola over de lauwwarme bakjes. Schep de rivierkreeftjes erin en maal er nog wat peper over. Garneer met de bosuikrullen en serveer direct.
Variatie
Rivierkreeftjes kunnen worden vervangen door stukjes gerookte vis of gepelde Hollandse garnalen.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 17 g
  • Kcal
  • 230
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie