Pastinaaksoep met kip en kerrie - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastinaaksoep met kip en kerrie

Pastinaaksoep met kip en kerrie

Pastinaaksoep met kip en kerrie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepels komijnpoeder (djinten)
  • 1 aardappel, geschild, in stukken
  • 4 pastinaken, schoongeborsteld, in stukken
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 125 milliliter kookroom of (demi) crème fraîche
  • 250 gram gerookte kip, in reepjes
  • 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • 4 sneetjes witbrood, geroosterd, diagonaal gesneden
Bereiden
Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes met de kerrie en komijn. Voeg de aardappel en pastinaak toe en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 20- 25 minuten en pureer de soep. Voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik is. Roer de kookroom en kip erdoorheen. Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie. Serveer met de toast.
Variatie
Vervang pastinaak door blokjes knolselderij. Gebruik 1/2 eetlepel kurkuma in plaats van 1 eetlepel kerriepoeder.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
51 g
vet
22 g
Kcal
520