Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastinaaksoep met zalm

Pastinaaksoep met zalm

Pastinaaksoep met zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels olijf- of arachideolie
  • 2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
  • 500 gram pastinaak, geschild en in blokjes
  • 1 appel (granny smith of golden delicious), geschild en in blokjes
  • ca. 3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 750 milliliter kippenbouillon
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • voor de vulling:
  • 100 gram gerookte zalm, in smalle reepjes
  • 1 rode appel, met schil, in smalle plakjes
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes 2-3 minuten. Schep de pastinaak, appel, gember en kerrie erdoor en bak deze circa 2 minuten mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 12-15 minuten tot de pastinaak zacht is. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de zalm en appel voor de vulling over 4 warme borden. Verwarm de soep met de crème fraîche en schep in de borden. Bestrooi met de bosui. Lekker met geroosterd wit brood.
Variatie
• Liever geen zalm? Kies dan voor reepjes gerookte kipfilet of ham. • Vervang pastinaak door koolrabi.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
26 g
vet
28 g
Kcal
410