Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pate met uienmarmelade en sinaasappelchutney

Pate met uienmarmelade en sinaasappelchutney

Pate met uienmarmelade en sinaasappelchutney product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel arachide of olijfolie
  • 3 rode uien in ringen
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 100 milliliter rode wijn
  • 100 milliliter rodewijnazijn
  • 4 eetlepel honing
  • 4 plakje grove pate
  • 1 breekbrood
Bereiden
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uienringen circa 3 minuten. Strooi de suiker erover en laat deze licht karamelliseren. Giet de wijn en wijnazijn erbij en roer de honing erdoor. Kook zachtjes, onder af en toe roeren, zonder deksel op de pan in circa 20 minuten tot een marmelade. Breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel de paté over borden en serveer met de uienmarmelade, sinaasappelchutney (van pagina 40) en het brood.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
38 g
vet
685 g
Kcal
685