In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pavlova met citroensorbet

Pavlova met citroensorbet

Pavlova met citroensorbet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 105 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eiwitten
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 110 gram suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 100 milliliter slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 bolletjes citroensorbetijs
  • 1 eetlepel wodka
  • 100 gram vers fruit in partjes
  • bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 110°C. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met het citroensap en voeg de suiker geleidelijk toe tot het eiwit schuimig is en stevige pieken vormt. Zeef de maizena en zout erboven en klop dit erdoor. Maak 8 kleine bergjes op de bakplaat en laat ze circa 1,5 uur drogen in de oven. Laat de merengues afkoelen in de oven met de deur open. Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig en zet in de koelkast.
Bereiden
Verdeel de merengues over borden en schep er een bol sorbetijs op. Bedruppel eventueel met wodka en schep er een toef slagroom op. Leg er eventueel mooie stukjes fruit naast.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
52 g
vet
10 g
Kcal
310