In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Peanut butter cookies

Peanut butter cookies

Peanut butter cookies product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
15

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Roer 115 gram boter met 75 gram witte en 75 gram lichtbruine basterdsuiker met een mixer romig en glad. Klop er 1 ei door tot deze geheel is opgenomen. Voeg 125 gram pindakaas met stukjes pinda toe en mix goed door. Voeg beetje bij beetje 150 gram zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe tot een kleverig deeg ontstaat. Schep er eventueel een handje grof gehakte ongezouten pinda’s door. Dek het deeg af en laat minimaal 2 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180ºC. Strooi een laagje witte basterdsuiker op een bord en rol steeds een balletje deeg erdoor. Leg met wat tussenruimte op een bakplaat met bakpapier en druk wat platter met een vork. Bak de koekjes in de oven in circa 10 minuten lichtbruin. Laat afkoelen en iets harder worden. Bestuif met poedersuiker.