Pecannotentaart - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pecannotentaart

Pecannotentaart

Pecannotentaart product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g bloem
  • 125 g boter
  • 2 eetl. poedersuiker
  • mespunt zout
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 eetl. water
  • olie en bloem voor de bakvorm
  • voor de vulling:
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 125 g zachte boter
  • 4 eieren
  • mespunt zout
  • 1 citroen, sap en schil
  • 150 g stroop
  • 250 g ongezouten pecannotenaluminiumfolie
  • bakknikkers of droge peulvruchten
Voorbereiden
Vermeng de ingrediënten voor het deeg tot een soepel geheel. Bestrijk een lage taartvorm met wat olie of zachte boter en bestuif met bloem. Bekleed de vorm met het deeg en zet de vorm afgedekt nog een half uur in de koelkast. Klop ondertussen de bruine suiker met de boter goed door en voeg één voor één de eieren toe. Klop het zout, het citroensap, de schil en stroop er goed door. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bereiden
Bak de bodem 10 minuten 'blind' voor. Gebruik hiervoor wat aluminium­folie en als steunvulling de bakknikkers of peulvruchten. Neem de vorm uit de oven en verwijder de steunvulling. Leg de pecannoten in een spiraalvorm op de bodem en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.+ 30 minuten koelen

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
60 g
vet
52 g
Kcal
735