1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Peer-abrikozencrumble

Peer-abrikozencrumble

Peer-abrikozencrumble product foto
  • Ingredienten:

  • 150 milliliter appelsap
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 4 rijpe handperen
  • 125 gram bloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram boter in blokjes
  • lage ovenschaal of bakvorm ca. 20x2 ingevet
  • appelboor
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190°C. Verwarm het appelsap zonder te koken en wel de abrikozen hierin. Boor de klokhuizen uit de peren, schil de peren en halveer ze in de lengte. Leg ze met de bolle kant naar boven naast elkaar in de schaal of vorm. Leg de abrikozen ertussen. Meng de bloem met de basterdsuiker en wrijf de boter erdoor tot een kruimelig deeg. Verdeel de grove deegkruimels over de vruchten. Bak de crumble in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer het gerecht warm. Lekker met een bol roomijs of kaneelijs.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 73 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 512
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie