1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Peer met parmezaan en parmaham

Peer met parmezaan en parmaham

Peer met parmezaan en parmaham product foto
  • Ingredienten:

  • 4 rijpe handperen
  • 75 g boter
  • 8 plakken Parmaham of prosciutto crudo
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Was de peren. Halveer ze in de lengte en snijd het klokhuis eruit. Smelt de boter. Verwarm de ovengrill. Bestrijk de snijkanten van de peren met gesmolten boter. Leg ze op de bolle kant op een bakplaat. Rooster ze circa 5 minuten onder de grill tot ze aan de bovenkant goudbruin zijn. Rooster intussen de ham in een droge hete koekenpan. Bak de bosui in de rest van de boter en voeg 6 verkruimelde of in stukjes gesneden plakken ham toe. Schep deze vulling in de peerholtes. Strooi de kaas erover en smelt deze even onder de grill. Serveer de peren met de rest van de geroosterde hamplakjes erbij. Lekker met donkerbruin brood en honing.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 15 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 345
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie