Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Penne met broccoli

Penne met broccoli

Penne met broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 40 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 40 g bloem
  • 400 ml warme melk (Melkan)
  • 150 geraspte oude kaas
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 300 g penne of schelpjespasta
  • 1 groente- of kippenbouillonblokje
  • 400 g broccoli, verdeeld in kleine roosjes
  • 4 bosuitjes, gesnipperd
Bereiden
Laat de boter smelten en roer de bloem erdoor tot deze van de bodem loslaat. Meng de warme melk er al roerend met een garde doorheen. Breng de saus aan de kook en laat een paar minuten al roerende doorgaren. Roer de kaas en knoflook erdoor en laat al roerend smelten. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Kook de pasta in ruim water met het bouillonblokje beetgaar en schep uit het water in een vergiet. Blancheer in hetzelfde water de broccoliroosjes circa 3 minuten. Giet de broccoli af bovenop de pasta in het vergiet en schud goed uit. Vermeng alles met de kaassaus en bestrooi met de bosuitjes.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
69 g
vet
25 g
Kcal
610