Penne met garnalen en spinazie - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Penne met garnalen en spinazie

Penne met garnalen en spinazie

Penne met garnalen en spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 trostomaten
  • 5 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. balsamicoazijn
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en geperst
  • 3 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
  • 400 g pasta (penne)
  • 300 g garnalen, ontdooid (Blacktigers, Vismarine)
  • 300 g spinazie (panklaar)
  • gemalen zeezout of zout
  • versgemalen peper
  • 100 g ricotta of mozzarella, in blokjes
  • 50 g versgeraspte of geschaafde Parmezaanse kaas
  • 1 citroen, in parten
Voorbereiden
Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in partjes of plakjes. Meng ze met de helft van de olijfolie, de helft van de balsamicoazijn, 1 teentje geperste knoflook en 2 eetlepels gehakte basilicum. Kook de pasta beetgaar. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een wok of hapjespan. Schep er 2 geperste teentjes knoflook door en voeg de garnalen toe. Roerbak 2 minuten. Schep de garnalen uit de pan en houd ze even warm.
Bereiden
Doe de rest van de balsamicoazijn en de spinazie bij het bakvet en roerbak 2-3 minuten tot de spinazie geslonken is. Voeg zout en peper toe. Schep de garnalen en het tomatenmengsel erdoor. Meng het garnalen-spinaziemengsel door de pasta en serveer het gerecht bestrooid met verkruimelde ricotta of mozzarella, Parmezaanse kaas en basilicum. Garneer met citroen.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
83 g
vet
29 g
Kcal
695