1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Penne met lichte saus van tonijn, zwarte olijven en rode paprika

Penne met lichte saus van tonijn, zwarte olijven en rode paprika

Penne met lichte saus van tonijn, zwarte olijven en rode paprika product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. extra vergine olijfolie
  • 1 grote rode ui, grof gehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 rode paprika, in grove stukken
  • 300 g penne
  • 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt
  • 50 g kalamata of zwarte olijven
  • 4 eetl. platte peterselie, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de olie en fruit de ui in circa 5 minuten zacht. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Voeg de knoflook en paprika toe aan de uien en bak nog enkele minuten op lage stand mee. Kook de penne volgens de aanwijzing en op de verpakking beetgaar. Laat de tonijn uit elkaar vallen in de pan bij de paprika en uien en warm heel kort door. Schep als laatste de penne, olijven en peterselie door de saus en warm alles nog een minuut door. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 60 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 505
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie