Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Penne met lichte saus van tonijn, zwarte olijven en rode paprika

Penne met lichte saus van tonijn, zwarte olijven en rode paprika

Penne met lichte saus van tonijn, zwarte olijven en rode paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. extra vergine olijfolie
  • 1 grote rode ui, grof gehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 rode paprika, in grove stukken
  • 300 g penne
  • 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt
  • 50 g kalamata of zwarte olijven
  • 4 eetl. platte peterselie, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de olie en fruit de ui in circa 5 minuten zacht. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Voeg de knoflook en paprika toe aan de uien en bak nog enkele minuten op lage stand mee. Kook de penne volgens de aanwijzing en op de verpakking beetgaar. Laat de tonijn uit elkaar vallen in de pan bij de paprika en uien en warm heel kort door. Schep als laatste de penne, olijven en peterselie door de saus en warm alles nog een minuut door. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
60 g
vet
18 g
Kcal
505