Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Penne met prei en pancetta

Penne met prei en pancetta

Penne met prei en pancetta product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 150 gram pancetta, in reepjes
  • 2 preien, in smalle ringen
  • 400 gram penne
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 150 gram mozzarella, in blokjes of plakjes
  • 3 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de pancetta 2-3 minuten. Voeg de prei toe en bak deze circa 3 minuten mee. Kook de pasta. Schep de citroenrasp en -sap, mozzarella en peterselie door het preimengsel. Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Schep de pasta door de prei en pancetta in de pan, verwarm en voeg eventueel wat kookvocht toe. Bestrooi de pasta voor het serveren met de Parmezaanse kaas en besprenkel met de rest van de olie.
Variatie
• Vervang pancetta door bacon of ontbijtspek. • Voeg 1 eetlepel pesto toe aan het preimengsel.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
78 g
vet
46 g
Kcal
850