1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Penne met prei en pancetta

Penne met prei en pancetta

Penne met prei en pancetta product foto
  • Ingredienten:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 150 gram pancetta, in reepjes
  • 2 preien, in smalle ringen
  • 400 gram penne
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 150 gram mozzarella, in blokjes of plakjes
  • 3 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de pancetta 2-3 minuten. Voeg de prei toe en bak deze circa 3 minuten mee. Kook de pasta. Schep de citroenrasp en -sap, mozzarella en peterselie door het preimengsel. Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Schep de pasta door de prei en pancetta in de pan, verwarm en voeg eventueel wat kookvocht toe. Bestrooi de pasta voor het serveren met de Parmezaanse kaas en besprenkel met de rest van de olie.
Variatie
• Vervang pancetta door bacon of ontbijtspek. • Voeg 1 eetlepel pesto toe aan het preimengsel.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 78 g
  • vet
  • 46 g
  • Kcal
  • 850
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie