Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Penne met zalm, spinazie en citroen

Penne met zalm, spinazie en citroen

Penne met zalm, spinazie en citroen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g spinazie, panklaar
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 citroenen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 400 g diepvrieszalm (Vismarine), ontdooid
  • 300 g penne
Bereiden
Leg wat spinazieblaadjes apart voor garnering. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Boen 1 citroen schoon en rasp de schil. Pers een van de andere citroenen en snijd de derde in parten. Voeg zout, peper, citroenrasp en de helft van het citroensap bij de spinazie. Sprenkel de rest van het sap over de vis. Kook de pasta beetgaar. Pureer de spinazie tot een saus, voeg eventueel een scheutje water toe. Verhit een grillpan. Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de zalm 2 minuten per kant zodat hij van binnen rosé is. Schep de spinaziesaus door de warme pasta. Serveer deze met de zalm erop en garneer met spinazieblaadjes en citroenpartjes.+ minimaal 2 uur opstijven

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
55 g
vet
25 g
Kcal
595