1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Peperbiefstuk met broccoli en sinaasappel

Peperbiefstuk met broccoli en sinaasappel

Peperbiefstuk met broccoli en sinaasappel product foto
  • Ingredienten:

  • 4 biefstukken van ca. 150 g
  • 2 eetl. grofgemalen peper
  • 1 sinaasappel
  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • zout
  • scheutje cognac of whisky
  • 25 g boter
  • 200 g demi crème fraîche (Melkan)
Voorbereiden
Leg het vlees, afgedekt, een kwartier voorhet bereiden buiten de koelkast. Strooi depeper op een plank of bord. Haal de biefstukkendoor de peper en druk deze aanbeide kanten goed aan. Boen de sinaasappel schoon, snijd een kwart van de schil(zonder wit) eraf en pers de vrucht. Verdeelde schil in smalle reepjes.
Bereiden
Leg de broccoliroosjes in een magnetronschaal.Sprenkel het sinaasappelsap erover.Zet de broccoli afgedekt 3-4 minuten op800 Watt in de magnetron en laat evennagaren. Verhit de olie en bak het vlees1 minuut per kant op een hoge stand endaarna 2-3 minuten, afhankelijk van dedikte, op een iets lagere stand. Bestrooi debiefstukken met zout, neem ze uit de panen laat ze afgedekt rusten. Blus het braadvetaf met de cognac of whisky. Klop deboter in klontjes erdoor en roer de crèmefraîche erdoor tot de saus licht gebondenis. Serveer de biefstukken op een warmeschaal of op warme borden met de sauseromheen en de broccoli gegarneerd metsinaasappelschilletjes erbij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 35 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 375
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie