1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pepernotencake

Pepernotencake

Pepernotencake product foto
  • Ingredienten:

  • bloem
  • 200 g boter
  • 1 pak cakemix of cakemeel
  • 1 eetl. koekkruiden
  • 4 eieren
  • 50 g hazelnoten, gehakt
  • 125 g pepernoten
  • voor het glazuur:
  • 150 g pure chocolade, in stukjes
  • 125 g poedersuiker
  • 50 g boter, in blokjes
  • cakevorm, ca. 26 cm, ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Bestuif de cakevorm met bloem. Klop de boter tot een crème. Voeg de cakemix, koekkruiden en eieren toe en klop alles tot een luchtig beslag. Schep de hazelnoten erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant iets glad. Bak de cake in 50 minuten in het midden van de oven gaar. Keer de vorm op een rooster en laat de cake iets afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren.)
Bereiden
Smelt de chocolade en roer de poedersuiker er in gedeelten door. Klop er blokjes boter door en 3-4 eetlepels koud water. Bestrijk de cake royaal met dit glazuur en plak de pepernoten erop. Laat het glazuur 30 minuten in de koelkast of op een koele plek opstijven.30 minuten koelen
Variatie
• Bestrijk de cake in plaats van met chocoladeglazuur met warme abrikozenjam waaraan sinaasappellikeur is toegevoegd. Of met mokkaglazuur van 150 gram poedersuiker en 4-5 eetlepels sterke koffie.• Voeg eens 1 theelepel sinaasappelrasp aan het beslag toe.
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
10
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 60 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 590
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie