1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Peren in wijnsiroop met vanille-ijs

Peren in wijnsiroop met vanille-ijs

Peren in wijnsiroop met vanille-ijs product foto
  • Ingredienten:

  • 1 sinaasappel
  • 5 dl rode wijn
  • 100 g suiker
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 4 handperen, liefst met steel
  • 2 eetl. bessengelei of bosvruchtenjam
  • 1/2 l vanille-ijs
Voorbereiden
Borstel de sinaasappel schoon onder warm water. Rasp de schil en pers de vrucht. Verwarm de wijn met rasp en sap, suiker, kruidnagels en kaneelstokje en laat dit 10 minuten trekken. Schil de peren maar laat het steeltje eraan.
Bereiden
Kook de peren zachtjes 10 minuten in de wijn. Draai ze af en toe om. Neem ze uit de pan en laat ze iets afkoelen. Kook de wijn in tot deze dikker is en los de bessengelei er in op. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels. Serveer de peren in schaaltjes met de wijnsiroop erover en een bolletje ijs ernaast.
Variatie
Neem in plaats van een kaneelstokje 1 theelepel kaneelpoeder.Vervang vanille-ijs eens door kaneelijs, notenijs of chocolade-ijs.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 60 g
  • vet
  • 5 g
  • Kcal
  • 285
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie