Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Peren-plaattaart met gember en honing

Peren-plaattaart met gember en honing

Peren-plaattaart met gember en honing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 10 plakjes diepvries (roomboter)bladerdeeg, ontdooid
  • 350 g zachte geitenkaas
  • 7 peren, geschild, in dunne plakken
  • 2 eetl. citroensap
  • 6 cm verse gemberwortel, geschild, fijngehakt of geraspt
  • mespunt versgemalen (zwarte) peper
  • 8 eetl. honing
  • 1 ei, geklutst
  • bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bladerdeeglapjes 1 cm overlappend naast elkaar op de bakplaat. Druk de naden stevig op elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Verkruimel de geitenkaas boven het deeg maar laat de buitenranden vrij. Meng de perenplakjes met citroensap, gember, peper en honing. Verdeel ze dakpansgewijs in één laag over de deegbodem. Laat de deegranden vrij en rol deze een beetje op. Bestrijk ze met ei. Bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
47 g
vet
35 g
Kcal
545