1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Perencake met pecannoten

Perencake met pecannoten

Perencake met pecannoten product foto
  • Ingredienten:

  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetl. citroenrasp
  • 2 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theel. kaneel of koekkruiden
  • 100 ml melk (Melkan)
  • 4 peren, geschild en gehalveerd
  • 50 g pecannoten
  • 1 eetl. honingbakblik of taartvorm
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en citroenrasp met de mixer op hoge stand romig en zacht. Klop een voor een de eieren erdoor tot een schuimige witte massa. Voeg het zelfrijzend bakmeel, kaneel en melk er in gedeelten aan toe en klop nog 3 minuten tot een luchtig beslag. Schep het beslag in een ingevet bakblik of taartvorm en zet de stukken peer erin. Bak de cake in circa 40 minuten bruin en gaar. Verwarm de pecannoten met de honing en verdeel ze over de cake. Laat afkoelen tot lauw en snijd in stukken of punten.
Variatie
Ook lekker met appel of verse ananas.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 65 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 555
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie