Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Perencups met pistache en tijm

Perencups met pistache en tijm

Perencups met pistache en tijm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 sneetjes rozijnenbrood
  • 50 gram boter
  • 4 peren, geschild, in blokjes
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels pistachenoten, grof gehakt
  • 1 eetlepel gehakte verse tijm
  • deegroller
  • muffinbakblik
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol de sneetjes brood met een deegroller iets platter en besmeer het brood aan beide kanten met boter. Druk de sneetjes brood in de holtes van de muffinvorm en zet de vorm circa 5 minuten in het midden van de oven. Meng de peer, custard, suiker, pistachenoten en tijm door elkaar. Schep dit mengsel in de broodbakjes en bak nog 15-17 minuten in de oven.Voor 6 stuks.
Variatie
Vervang peer door appel of abrikoos.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
36 g
vet
10 g
Kcal
260