Perzikchutney voor bij de braai - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Perzikchutney voor bij de braai

Perzikchutney voor bij de braai

Perzikchutney voor bij de braai product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • halve rode peper, fijngehakt
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 300 g (verse) perziken of nectarines, in kleine stukjes
  • 75 ml wittewijnazijn
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 100 g rozijnen
  • 1 theel. zout
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetl. bruine suiker
  • glazen pot
  • plasticfolie
Bereiden
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook lichtbruin. Laat de peper en gember even mee fruiten. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en laat het fruit op zacht vuur in circa 30 minuten inkoken. Doe de chutney over in de glazen pot en sluit af met plasticfolie.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
54 g
vet
30 g
Kcal
510