1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Perzikplaattaart met rozemarijn en vanilleroom

Perzikplaattaart met rozemarijn en vanilleroom

Perzikplaattaart met rozemarijn en vanilleroom product foto
  • Ingredienten:

  • 325 gram boter, op kamertemperatuur
  • 2 pakken appeltaartmix
  • 2 eieren, losgeklopt
  • bloem om te bestuiven
  • 100 gram amandelschaafsel
  • 1 kilogram perziken, geschild, in plakjes
  • 100 gram rozijnen
  • 1 pot abrikozenjam of sinaasappel-mangomarmelade
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • 2 eetlepels rum
  • 75 gram suiker
  • Voor de vanilleroom:
  • 200 gram mascarpone
  • 100 milliliter vanillevla
  • deegroller
  • bakplaat, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Roer de boter zacht. Voeg de appeltaartmix en eieren toe en kneed tot een soepel deeg. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de bodem en rand van de bakplaat ermee. Bestrooi met de helft van het amandelschaafsel en verdeel de perziken erover. Verwarm de rozijnen, jam, rozemarijn en rum zonder te koken. Verdeel het jammengsel over de perziken. Bestrooi met de overige amandelen en de suiker en bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Meng de mascarpone met de vanillevla. Serveer de taart lauwwarm met de vanilleroom.Voor 15 stukken
Variatie
Vervang perziken door nectarines. In plaats van mascarpone is kwark of roomyoghurt ook lekker.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
15
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 51 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 575
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie