1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Peterselie-tijm pesto met hazelnoten

Peterselie-tijm pesto met hazelnoten

Peterselie-tijm pesto met hazelnoten product foto
  • Ingredienten:

  • 40 g hazelnoten, grof gehakt
  • 100 g (platte) peterselie, gewassen en gedroogd
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetl. kappertjes
  • 200 ml milde olijfolie
  • 100 g versgemalen Parmezaanse kaas
  • zoutversgemalen peper
Voorbereiden
Rooster de hazelnoten lichtbruin en geurig. Maal ze met de peterselie, tijm, knoflook, kappertjes en olijfolie tot een gladde saus. Roer de kaas er als laatste door en breng de pesto zo nodig op smaak met zout en peper. Schep de saus in een schone pot en giet er een laagje olie op. De pesto kan goed gekoeld een week bewaard worden.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 50 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 255 g
  • Kcal
  • 2520
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie