Peultjes met sinaasappel en munt - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Peultjes met sinaasappel en munt

Peultjes met sinaasappel en munt

Peultjes met sinaasappel en munt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 sinaasappels, schoongeboend
  • 500 gram peultjes, afgehaald
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 4 lente-/bosuitjes, in schuine stukjes van 1 cm
  • scheutje sherry of witte wijn
  • 135 milliliter demi crème fraîche
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepel gehakte verse munt
Bereiden
Rasp van 1 sinaasappel de schil. Schil de sinaasappels en snijd par- tjes uit de vliezen. Kook de peultjes 3 minuten met zout. Giet ze af en spoel er koud water over. Verhit de olijfolie en fruit hierin de bosui 1-2 minuten. Blus af met sherry of witte wijn. Meng de crème fraîche met sinaasappelrasp, honing en de helft van de munt. Schep de peultjes door de bosui en verwarm. Voeg de sinaasappelpartjes toe. Serveer de peultjes bestrooid met de rest van de munt en de crème fraîche. Lekker met geroosterde kip(filets).

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
14 g
vet
13 g
Kcal
200