In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Peultjes uit de wok met sesamdressing

Peultjes uit de wok met sesamdressing

Peultjes uit de wok met sesamdressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram peultjes, afgehaald
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 1 rode puntpaprika, zonder zaadjes, in smalle reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 100 gram taugé
  • 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis
  • 2 eetlepels sesamzaad
Bereiden
Kook de peultjes 2 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Verhit de arachideolie in een wok en bak hierin de paprika en knoflook 2-3 minuten. Voeg de sesamolie en peultjes toe en roerbak 2-3 minuten mee. Schep de taugé en sojasaus erdoor en verwarm 1-2 minuten. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin. Bestrooi de peultjes met het sesamzaad. Lekker met kipfilet of biefstuk.
Variatie
• Laat het sesamzaad eventueel weg. • Vervang de peultjes door sugarsnaps. • In plaats van taugé kun je ook alfalfa gebruiken. Verdeel dit zonder te verwarmen over het gerecht.

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
9 g
vet
13 g
Kcal
185