1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Peultjes uit de wok met sesamdressing

Peultjes uit de wok met sesamdressing

Peultjes uit de wok met sesamdressing product foto
  • Ingredienten:

  • 500 gram peultjes, afgehaald
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 1 rode puntpaprika, zonder zaadjes, in smalle reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 100 gram taugé
  • 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis
  • 2 eetlepels sesamzaad
Bereiden
Kook de peultjes 2 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Verhit de arachideolie in een wok en bak hierin de paprika en knoflook 2-3 minuten. Voeg de sesamolie en peultjes toe en roerbak 2-3 minuten mee. Schep de taugé en sojasaus erdoor en verwarm 1-2 minuten. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin. Bestrooi de peultjes met het sesamzaad. Lekker met kipfilet of biefstuk.
Variatie
• Laat het sesamzaad eventueel weg. • Vervang de peultjes door sugarsnaps. • In plaats van taugé kun je ook alfalfa gebruiken. Verdeel dit zonder te verwarmen over het gerecht.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 185
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie