Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pidepizza met spinazie, ei en kruidenroomkaas

Pidepizza met spinazie, ei en kruidenroomkaas

Pidepizza met spinazie, ei en kruidenroomkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 Turks brood (pide)
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 g pijnboompitten
  • 600 g panklare spinazie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g kruidenroomkaas
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 4 eieren
  • bakplaat, ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd het brood horizontaal doormidden. Leg de helften naast elkaar op de bakplaat met de snijkant boven. Bak het brood in het midden van de oven in 3 minuten licht knapperig. Zet de oven niet uit.
Bereiden
Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook, ui en pijnboompitten 5 minuten. Schep de spinazie erdoor en roerbak tot de spinazie slinkt. Voeg zout en peper toe. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet. Bestrijk de broodhelften met de kruidenroomkaas. Roer de geraspte kaas door de spinazie en verdeel dit mengsel over de broodhelften. Maak vier kuiltjes op afstand van elkaar in de spinazie en breek hierin een ei. Bak de pidepizza circa 15 minuten in het midden van de oven tot het ei gestold is.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
72 g
vet
66 g
Kcal
1045