1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pikant gehakt in ijsbergsla

Pikant gehakt in ijsbergsla

Pikant gehakt in ijsbergsla product foto
  • Ingredienten:

  • 4 ijsbergslabladeren
  • 4 radicchiobladeren
  • 1 eetl. arachideolie of wokolie
  • 250 g rundergehakt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 eetl. ketjap manis
  • 2 eetl. gefrituurde uitjes (potje)
Voorbereiden
Schuif de slabladeren in elkaar zodat er 2 bakjes ontstaan.
Bereiden
Verhit de olie en roerbak hierin het gehakt met het sjalotje en de knoflook rul. Schep de sambal oelek en de ketjap erdoor. Vul de slabakjes met het gehakt en strooi de gefrituurde uitjes erover.
Variatie
De gefrituurde uitjes kunnen worden vervangen door gehakte of in smalle ringen gesneden rode ui.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 37 g
  • Kcal
  • 470
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie