Pikante asperges uit de wok - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pikante asperges uit de wok

Pikante asperges uit de wok

Pikante asperges uit de wok product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg groene of witte asperges
  • 3 eetl. roerbakolie of olijfolie
  • 1 prei, in smalle ringen
  • een stukje gemberwortel van 3 cm, geschild en geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 150 ml groente- of kruidenbouillon (van tablet)
  • 100 g cashewnoten (ongezouten)
Bereiden
Snijd een stukje van de onderkant van de asperges af. Verdeel de asperges in schuine stukjes van 5-6 cm. Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de asperges, prei, gember, knoflook en peper 4 minuten. Voeg de ketjap en bouillon toe en verwarm op een hoge stand 4 minuten zodat het vocht wat verdampt. Rooster intussen de noten in een droge hete koekenpan. Strooi de noten over het gerecht.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
16 g
vet
24 g
Kcal
16