Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pikante bonensoep uit Navarra

Pikante bonensoep uit Navarra

Pikante bonensoep uit Navarra product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 blik bruine bonen
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 aardappelen, geschild, in blokjes
  • 1 winterwortel, in plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 3 tomaten, in partjes
  • 1/2 witte kool of spitskool, in reepjes (ca. 250 g)
  • 1,5 l vleesbouillon (van tablet)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g chorizo, in plakjes
  • 3 eetl. gehakte peterselie
Voorbereiden
Giet de bruine bonen af. Pureer 2/3 deel van de bonen en zet dit met de rest van de bonen apart.
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan en roerbak hierin de ui, peper, knoflook, aardappel en winterwortel 5 minuten. Voeg de paprika, tomaten en kool toe en bak nog 3 minuten. Giet de bouillon erbij en schep de bonenpuree erdoor. Kook zachtjes 10 minuten. Roer af en toe. Voeg op het laatst de ongepureerde bonen toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Roer de chorizo erdoor en serveer de soep in diepe borden of kommen. Strooi de peterselie erover.
Variatie
Lekker met volkorenbrood of vloerbrood met olijfolie.