Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pikante frikandellen met komkommersalade

Pikante frikandellen met komkommersalade

Pikante frikandellen met komkommersalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 2-3 eetl. paneermeel
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 10 druppels tabasco of 1 theel. sambal oelek
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 1 eetlepel olie
  • komkommersalade:
  • 1 komkommer
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • 1/2 theel. mosterd
Voorbereiden
Meng het gehakt met losgeklopt ei, paneermeel, knoflook, tabasco en worcestershiresaus. Vorm er rolletjes van circa 15 centimeter lang van. Was de komkommer voor de salade. Snijd deze in plakken van een halve centimeter en verdeel deze in reepjes. Schep ze door de uisnippers.
Bereiden
Meng olijfolie met citroensap, honing en mosterd en schep deze dressing door de komkommerreepjes en de ui. Bak de frikandellen 10-12 minuten in hete olie in een grillpan of koekenpan. Keer ze af en toe om. Serveer ze met de komkommersalade.
Variatie
Vervang worcestershiresaus door ketjap asin.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
8 g
vet
65 g
Kcal
760