Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pikante gehaktomelet met gebakken rijst

Pikante gehaktomelet met gebakken rijst

Pikante gehaktomelet met gebakken rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram witte rijst
  • 2 witte boterhammen (zonder korst)
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 500 gram gehakt
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 100 gram pinda`s (gehakt)
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels olie
  • 3 stengels prei (in ringen gewassen en goed uitgelekt)
Bereiden
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat de rijst uitstomen en afkoelen. Week de boterhammen in de ketjap en prak ze fijn met een vork. Vermeng het gehakt goed met het brood, de gehaktkruiden, ui, sambal, pinda’s en eieren. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en druk het gehaktmengsel hierin goed aan. Bak op middelhoge stand een paar minuten aan en bak dan nog circa 7 minuten met het deksel op de pan. Giet het bakvocht af en draai de gehakt-omelet dan voorzichtig om. Bak de andere kant nog circa 5 minuten afgedekt tot de omelet vanbinnen gaar is. Laat de omelet van de warmtebron af nog een paar minuten staan. Verwarm ondertussen de rest van de olie en roerbak de preiringen op middelhoge stand. Voeg de rijst toe en bak nog even mee. Snijd de gehaktomelet in stukken of punten en serveer met de rijst.

Voedingswaarde

eiwit
42 g
koolhydraten
64 g
vet
56 g
Kcal
935