1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pikante kabeljauwfilet met pandanrijst

Pikante kabeljauwfilet met pandanrijst

Pikante kabeljauwfilet met pandanrijst product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g kabeljauwfilet, ontdooid
  • 2 eetl. citroensap
  • mespuntje zout
  • 5 eetl. bloem
  • 4 eetl. water
  • 1 ei
  • 250 g pandanrijst
  • 400 ml frituurolie
  • 2 cm gemberwortel, geschild, in plakjes
  • 1 prei, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetl. chilisaus
  • 2 eetl. sherry
Voorbereiden
Dep de kabeljauw droog. Snijd de vis in kleine mootjes of plakjes. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met zout. Maak een beslag van bloem, water en ei. Kook de pandanrijst.
Bereiden
Verhit de olie in een wok. Haal de vis door het beslag en frituur de kabeljauw krokant in de wok. Schep de vis uit de wok, laat uitlekken op keukenpapier en houd warm. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok. Verhit de olie opnieuw en roerbak hierin de gember, prei en knoflook. Voeg de chilisaus en sherry toe. Serveer de saus over de vis bij de rijst.
Variatie
Vervang de kabeljauw door koolvisfilet of Reuze Garnalen (Vismarine).Neem in plaats van pandanrijst basmatirijst.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 61 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 480
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie