Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pikante kip met bonte paprika

Pikante kip met bonte paprika

Pikante kip met bonte paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetl. tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetl. honing
  • 2 theel. worcestershiresaus
  • 1/2 theel. tabasco of mespunt cayennepeper
  • 5 eetl. olijfolie
  • zout
  • 1 theel. gehakte verse rozemarijn of mespunt gedroogd
  • 4 kippenpoten of 8 drumsticks
  • 1 rode, gele en groene paprika, zonder zaadjes, in grove stukken
  • 2 uien, in partjes
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de tomatenpuree met knoflook, honing, worcestershiresaus, tabasco, 3 eetlepels olijfolie, zout en rozemarijn. Bestrijk de kippenpoten of drumsticks hiermee en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Leg de paprika’s en uien eromheen en besprenkel deze met de rest van de olijfolie. Zet het gerecht 35 minuten in de oven waarvan de laatste 15 minuten afgedekt met aluminiumfolie. Lekker met pasta of rösti.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
18 g
vet
43 g
Kcal
575