Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pikante kipfilet met geroosterde aardappel en spinazie

Pikante kipfilet met geroosterde aardappel en spinazie

Pikante kipfilet met geroosterde aardappel en spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. cajunkruiden of paprikapoeder
  • 4 kipfilets (samen ca. 500 g)
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 eetl. gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 900 g spinazie (panklaar)
  • 1 teentje knoflook, geperst
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 4 eetlepels olijfolie met zout, peper en cajunkruiden en bestrijk de kipfilets met dit mengsel. Boen de aardappelen met schil schoon. Prik de schil hier en daar in en pof de aardappelen in circa 6 minuten net niet gaar in de magnetron op 800 Watt. Snijd ze daarna in vieren.
Bereiden
Leg de kipfilets naast elkaar op een bakplaat en rooster ze in circa 12-15 minuten goudbruin en gaar. Leg de laatste 5 minuten de aardappelparten erbij, besprenkeld met 2 eetlepels olijfolie waaraan rozemarijn is toegevoegd. Roerbak intussen de spinazie in de rest van de olijfolie waaraan de knoflook is toegevoegd. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de spinazie bij de geroosterde kip en aardappelen.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
26 g
vet
25 g
Kcal
475