1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pikante linzen met chorizo en tomaat

Pikante linzen met chorizo en tomaat

Pikante linzen met chorizo en tomaat product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes en gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 200 g chorizoworst in kleine blokjes
  • 2 blikjes linzen à 425 ml
  • 4 trostomaten, in kleine blokjes
  • zout
  • handje verse koriander of peterselie, grof gehakt
Bereiden
Verwarm de olie in een hapjespan en fruitde ui, peper en knoflook circa 3 minuten op middel hoge stand. Voeg de paprika poederen chorizo toe en bak nog een paar minuten om. Laat de linzen in een vergiet uitlekken en voeg ze samen met de tomaten toe aan de uien en worst. Roer het geheel goed om en laat met het deksel op de pan op lage stand circa 10 minuten stoven. Breng op smaak met zout en bestrooi met koriander
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 21 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 395
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie