Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pikante rundvleescurry

Pikante rundvleescurry

Pikante rundvleescurry product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 125 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepel vloeibaar bakproduct
  • 600 gram runderlappen in blokken
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 rode uien halve ringen
  • 2 eetlepel indiase milde currypasta
  • 1 aubergine in repen of blokken
  • 2 eetlepel olie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C. Verwarm het bakproduct in een zware ovenbestendige pan. Schud de blokjes vlees om met bloem en bak ze in porties om en om bruin. Neem al het vlees uit de pan en fruit de uienringen in het overgebleven bakvet. Voeg de currypasta toe en roerbak een paar minuten op een lage stand. Doe al het vlees weer terug in de pan en roer alles goed om. Voeg genoeg water toe tot het vlees net onder staat. Breng al roerend aan de kook en zet de pan goed afgedekt in de oven. Laat circa 2 uur sudderen. Bak intussen de aubergine in een paar eetlepels olie rondom bruin. Voeg de aubergine na 1,5 uur sudderen toe aan de curry. Lekker met rijst en een salade van rode uien en koriander.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
7 g
vet
31 g
Kcal
440