In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pikante saus van gele paprika

Pikante saus van gele paprika

Pikante saus van gele paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 gele paprika’s
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theel. komijnzaadjes of mespuntje djinten
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngesnipperd
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 75 ml kokosmelk
  • zout
Bereiden
Schil de paprika’s met een dunschiller, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwarm de olie en fruit de ui, komijn en rode peper op lage stand in circa 5 minuten goudbruin. Voeg kerriepoeder en paprikablokjes toe en bak nog enkele minuten op lage stand zonder dat de paprika al te veel verkleurt. Voeg de kokosmelk toe. Roer goed door en laat op lage stand nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
8 g
vet
8 g
Kcal
110