1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pinda-voetballetjes

Pinda-voetballetjes

Pinda-voetballetjes product foto
  • Ingredienten:

  • 1 sneetje oud wit brood, zonder korsten
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1/2 verse rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetl. geraspte kokos
  • 3 eetl. (grove) pindakaas
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • zoutversgemalen peper
  • 2 eetl. olie
Bereiden
Laat het brood even weken in koud water en knijp het weer uit. Vermeng het gehakt met het ei, het brood, de rode peper, bosui, knoflook, kokos, pindakaas en koriander. Breng het gehakt zo nodig op smaak met zout en peper. Rol er kleine balletjes van en laat die een uurtje of langer opstijven in de koelkast. Verwarm de olie en bak de balletjes in porties om en om in circa 10 minuten bruin en gaar. Serveer direct.+ 60 minuten koelen
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 55 g
  • Kcal
  • 630
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie