Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pinda-voetballetjes

Pinda-voetballetjes

Pinda-voetballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 sneetje oud wit brood, zonder korsten
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1/2 verse rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetl. geraspte kokos
  • 3 eetl. (grove) pindakaas
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • zoutversgemalen peper
  • 2 eetl. olie
Bereiden
Laat het brood even weken in koud water en knijp het weer uit. Vermeng het gehakt met het ei, het brood, de rode peper, bosui, knoflook, kokos, pindakaas en koriander. Breng het gehakt zo nodig op smaak met zout en peper. Rol er kleine balletjes van en laat die een uurtje of langer opstijven in de koelkast. Verwarm de olie en bak de balletjes in porties om en om in circa 10 minuten bruin en gaar. Serveer direct.+ 60 minuten koelen

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
7 g
vet
55 g
Kcal
630