Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pipe rigate

Pipe rigate

Pipe rigate product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g pipe rigate pasta (penne pasta), koelvers of gedroogd
  • zout
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 200 g gemengde paddenstoelen, in reepjes
  • 500 g runder- of half-om-half gehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. ketjap manis
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g) of flinke scheut
  • tomatenketchup
  • 1 blikje maïs (150 g)
Voorbereiden
Kook de pipe rigate beetgaar in water met zout en 2 eetlepels olijfolie. Giet de pasta af, schud even op en houd warm.
Bereiden
Verhit de rest van de olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg paprika en paddenstoelen toe en roerbak 3 minuten. Schep het gehakt en de rode peper erbij en bak tot het gehakt rul is. Voeg daarna peper, ketjap en tomatenpuree of tomatenketchup toe. Schep de maïs erdoor. Schep de pasta op diepe borden met de saus eroverheen.
Variatie
Lekker met een groene salade met komkommer.