1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pistachemacarons met vanillecrème

Pistachemacarons met vanillecrème

Pistachemacarons met vanillecrème product foto
  • Ingredienten:

  • 125 g gepelde, ongezouten pistachenoten, grof gemalen
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 2 eetl. sinaasappelrasp
  • 50 g bloem
  • 3 eiwitten
  • 125 g mascarpone
  • 1/2 vanillestokje, opengesnedenbakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de noten met 125 g basterdsuiker en de sinaasappelrasp. Zeef de bloem erboven en schep deze erdoor. Klop de eiwitten met de rest van de basterdsuiker in een vetvrije kom stevig, maar niet helemaal stijf. Spatel het luchtig door het notenmengsel. Schep, met voldoende tussenruimte, rondjes van 4-5 cm  van het beslag op twee met bakpapier beklede bakplaten. Bak de koekjes in 10-12 minuten luchtig en lichtbruin en stevig aan de onderkant. Laat ze 10 minuten afkoelen voordat ze met een spatel van het blik gehaald worden. Klop de mascarpone los met het merg van het vanillestokje. Bestrijk de onderkant van een koud koekje dik met de crème en zet het andere koekje er met de onderkant op.voor 15 stuks
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 365
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie