1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pita met chipolata en kikkererwtensalade

Pita met chipolata en kikkererwtensalade

Pita met chipolata en kikkererwtensalade product foto
  • Ingredienten:

  • 1 blikje (400 g) kikkererwten, uitgelekt
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 bosje munt, fijngehakt
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 100 gram feta, grof verkruimeld
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel wittewijnazijn of citroensap
  • 8 chipolata- of merguezworstjes
  • 4 grote pitabroodjes
Bereiden
Meng de kikkererwten met de ui, kruiden en feta. Klop een dressing van de olie en azijn en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade en laat op smaak komen. Gril intussen de worstjes in circa 10 minuten gaar en verwarm de pitabroodjes in de oven of broodrooster. Snijd de broodjes open en serveer ze met de salade en worstjes.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 40 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 580
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie