Pita met slablaadjes, feta en waterkers- hummus - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pita met slablaadjes, feta en waterkers- hummus

Pita met slablaadjes, feta en waterkers- hummus

Pita met slablaadjes, feta en waterkers- hummus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 pitabroodjes
  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 bosje waterkers, zonder harde steeltjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 50 gram gemengde slablaadjes
  • 100 gram feta of geitenkaas, in 4 plakken
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180oC. Bevochtig de pitabroodjes en leg ze 5 minuten in de oven. Maal de kikkererwten met de knoflook en waterkers fijn in een keuken- machine. Giet 3 eetlepels olie en de yoghurt erbij en maal tot een gladde hummus. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Meng de slablaadjes met de rest van de olijfolie, zout en peper. Snijd de pi- tabroodjes open en beleg ze met een lepel hummus en de feta. Leg er wat slablaadjes op, klap dicht en serveer direct.
Variatie
Vervang de waterkers eventueel door spinazie.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
33 g
vet
18 g
Kcal
355