Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pitapizza met tomaat, katenspek en rucola

Pitapizza met tomaat, katenspek en rucola

Pitapizza met tomaat, katenspek en rucola product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 pitabroodjes
  • 200 ml gekruide pastasaus (pot)
  • 100 g katenspek, in plakken
  • 1 bakje cherry-/kerstomaten, gehalveerd
  • 1 eetl. gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
  • 100 g boerenkaas, in miniblokjes of geraspt
  • 75 g rucola
  • bakplaat
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de broodjes horizontaal door en leg ze met de snijvlakken naar boven naast elkaar op de bakplaat. Bestrijk de snijvlakken met pastasaus. Rooster de plakjes katenspek licht krokant in een droge hete koekenpan. Leg ze op de pastasaus op de broodjes. Leg daarop de kerstomaatjes met de snijkanten naar boven. Strooi de oregano en de kaas erover. Zet de pitapizza's circa 10 minuten in het midden van de oven. Serveer ze met een pluk rucola.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
18 g
vet
22 g
Kcal
340