Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige burgers met tomatensaus en kruidenpuree

Pittige burgers met tomatensaus en kruidenpuree

Pittige burgers met tomatensaus en kruidenpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • tabasco
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 500 gram tomaten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 150 milliliter tomatensap
  • 3 lente-/bosuitjes, fijngehakt of 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • aluminiumfolie
Bereiden
Meng het gehakt met de ui, het ei, paneermeel, enkele druppels tabasco, koriander, zout en peper. Vorm er burgers van en leg ze even in de koelkast. Kook de aardappels met zout gaar. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in stukken. Verhit de helft van de olijfolie en bak hierin de burgers circa 5 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de tomaten met het tomatensap, zout en peper toe aan het bakvet en kook zachtjes circa 3 minuten. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de rest van de olijfolie, bosui, Italiaanse kruiden, zout en peper. Serveer de burgers met de tomatensaus bij de kruidenpuree.
Variatie
Vervang de Italiaanse kruiden in de aardappelpuree eens door 2 eetlepels pesto.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
60 g
vet
39 g
Kcal
740