Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige erwtensoep

Pittige erwtensoep

Pittige erwtensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Breng 2 liter vleesbouillon met 400 gram spliterwten, 50 gram rijst en 4 speklapjes, in repen, aan de kook. Kook zachtjes 30 minuten. Schep het schuim eraf en roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Voeg 1 geschrapte winterwortel, in blokjes, 2 stengels bleekselderij, in stukjes, 2 uien, grof gesnipperd, 2 puntpaprika's, zonder zaadjes en in reepjes en 150 gram salami of chorizo, in plakjes, toe. Kook nog zachtjes 30 minuten en roer regelmatig. Bestrooi de soep met een beetje paprikapoeder. Vervang salami eventueel door kleine gehaktballetjes waaraan sambal oelek en gehakte bosui is toegevoegd.

Voedingswaarde

eiwit
48 g
koolhydraten
80 g
vet
47 g
Kcal
950